Odbojkaši Italije (©FIVB)
Odbojkaši Italije (©FIVB)

Kraj za olimpijske šampione: Italijani u transu, Francuzi na kolenima

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 19:51

Evropski prvaci posle pet uzbudljivih setova odneli pobedu i obezbedili plasman u polufinale Svetskog prvenstva

IItalija ide u polufiinale, Francuska se vraća kući! Odličan meč odigrali su večeras evropski i olimpijski šampioni, publika je mogla da uživa od prvog do poslednjeg poena, a kao srećniji teren su napustili Simone Đaneli i drugari - 3:2 (24:26, 25:21, 23:25, 25:22, 15:12). Trikolori će morati da sačekaju neku novu priliku da napadnu prvo svetsko zlato. Azurini nastavljaju put ka četvrtoj titulu, koju čekaju još od 1998. godine.

Naredni rival za ulazak u finale će im biti bolji iz duela koji se igra večeras od 21 čas u Stožicama, a sastaju se Slovenija i Ukrajina.

Izabrane vesti

Imali su i jedni i drugi sjajne momente na današnjem obračunu, ali je u petom setu Italija od prvog trenutka bila mnogo mirnija i sigurnija. Grešili su Francuzi, bili su prilično nervozni jer su ispustili vođstvo 2:1 u setovima, burno su reagovali na sudijske odluke... U celoj toj tenziji Azurini su na promeni strana imali vođstvo 8:3. Fantastično je Đaneli razigravao ekipu, koristio je raspoložene srednje blokere, nadmudrivao protivničke igrače. Igrali su požrtvovano u odbrani, skakali na mreži gde god treba, bili su potpuno u transu.

Uzdrmane Francuze je u život pokušao da vrati Ngapet. Nije želeo tako lako da prepusti pobedu velikim rivalima. Povezao je nekoliko dobrih poteza, ali to je bilo dovoljno samo da smanje na dva razlike - 13:11. Italija je imala spreman odgovor. Kad je pala poslednja lopta počelo je veliko slavlje u dvorani u kojoj je najveći deo publike navijao za evropske prvake.

U pobedničkom sastavu najbolji je bio Romano Juri sa 22 poena. Alesandro Mikjeleto je postigao 14, a Danijele Lavija 12. Kod Francuza je Patri stao na 16, a Ngapet je imao jedan manje.

OSMINA FINALA SVETSKOG PRVENSTVA ZA ODBOJKAŠE

3. septembar - Ljubljana

Slovenija - Nemačka 3:1

Italija - Kuba 3:1

4. septembar - Gljivice

SAD - Turska 3:2

Poljska - Tunis 3:0

5. septembar - Ljubljana

Holandija - Ukrajina 0:3

Francuska - Japan 3:2

6. septembar - Gljivice

Srbija - Argentina 0:3

Brazil - Iran 3:0

ČETVRTFINALE

7. septembar - Ljubljana

Italija - Francuska 3:2

21.00: (1,17) Slovenija - Ukrajina (4,40)

8. septembar - Gljivice

17.30: Argentina - Brazil

21.00: Poljska - SAD

POLUFINALE

10. septembar - Katovice

A - C, B - D

***kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara